Hz. Muhammed Aleyhisselam Efendimizin bulunduğu Medine’yi ziyaret etmek, daima hayra ve iyiliğe delalet eder. Mescid-i Nebevi’nin kapılarından biri önünde veya Hücreyi Saadet’in kapısı önünde durup tövbe ettiğini görmek, tövbesinin kabul edileceğine; kabr-i şerifinden nurlar çıktığını görmek, dininde şerefe ulaşacağına işarettir.
Peygamberimizin (SAV) kabri ile minber arasında bulunduğunu görmek, cennet ehlinden olacağına delalet eder. Kabr-i şerifi kendi evinde görmek, Peygamber (SAV) efendimizin şefaatine nail olmak gibi büyük bir hayra delalettir.
Ayrıca bkz: Rüyada Peygamber Görmek
Rüyada Hücre-i Şerife-yi süpürdüğünü görmek dünya ve ahirette mutlu olmaya; yıkadığını görmek ise her duasının kabul gördüğüne işarettir. Hücre-i Saadet’e arkasını dönerek oturduğunu görmek, sünnet-i seniyyeden ayrıldığına (mahrumiyete) işaret eder.
Peygamber efendimizin şebekesine yapışıp ağladığını görmek, şefaatine mazhar olup mutlu olmaya, ferahlığa ve sevince işarettir. Rüyada Medine-i Münevvere’ye gitmek, hidayete dogru gittiğine delalettir. Harem-i Nebeviyi nur içinde görmek, güzel ve hayırlı rızka işarettir.
Ayrıca bkz: Rüyada Hutbe Okumak Görmek
Haremin minberinde hutbe okunduğunu görmek ve dinlemek, Peygamber (S.A.V.) efendimizin vasiyetlerine; sünnet-i seniyeye uymaya; haremde namaz kılmak sevabının çoğalıp cennet kapılarının açıldığına delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Bir kimsenin rüyada Medine-i Münevvere’yi görmesi ve oraya inmesi, din ve dünyaca hayır meydana gelmesine işarettir. Bir kimsenin rüyada Medine-i Münevvere’de Harem-i Şerif kapısında veya Hücre-i Saadetin kapısında durduğunu görmesi, o kimsenin tövbe edip affedilmesine işarettir.
Bazı tabircilere göre rüyada Medine’yi görmek; emniyet, mağfiret, rahmet, kurtuluş, üzüntüden kurtulmak ve güzel geçimden ibarettir, derler.
Ayrıca bkz: Rüyada Şehir Görmek
İslami Rüya tabiri: Peygamberimizin (s.a.v.) aydınlık şehri olan Medine’yi görmek yahut oraya girmek, din ve dünya ile ilgili birçok hayır ve iyiliklerin meydana gelmesine mutabıklıktır. Medine’yi görmek güzel geçime, emniyet ve güvene, rahmet ve mağfirete, üzüntüden ve diğer sıkıntılı durumlardan kurtuluşa işarettir. Medine, bir yere göç eden insan için orada hayır ve berekete nail olmayı hak getirir. Kendini Mescid-i Nebevi’nin kapısında yahut Hücre-i Saadet’in önünde görmek tövbe etmeye delalet eder.
Medine-i Münevvere
Bir yanıt yazın